CESPO – Van eerste idee naar een passend meubel in jouw interieur

Voordat een meubel daadwerkelijk bij jou staat is er een heel traject aan vooraf gegaan. Het begint met de ideeën van jezelf. Vaak heb je wel een idee, en wat plaatjes van voorbeelden. Al pratend en schetsend werken we samen naar een schets van een meubeloplossing voor jouw interieur. Dat is echter nog niet heel concreet. Er zijn ook allerlei andere eisen. Dat loopt van de wens om er een tv op te zetten of juist aan het zicht te onttrekken tot het showen van kunst of juist een boekencollectie. En dan is er ook altijd sprake van het feit dat elk interieur anders is. Eigenlijk is dát misschien wel het leukste aan mijn vak; voor ieder individueel een passende oplossing ontwerpen. Mijn voorkeur is daarom ook om het eerste gesprek bij jou thuis te hebben. Ik wil namelijk weten hoe jouw leef- of werkomgeving eruit ziet. Dan kan ik het beste een oplossing bedenken die jou op het lijf geschreven is.

Dit alles vormt samen de leidraad voor de 3d-presentatie met offerte: die maak ik altijd om verrassingen achteraf te voorkomen. Uiteraard komen ook materialen en kleuren aan de orde. Deze zijn zeer bepalend en nemen we uiteraard mee in de presentatie.

Eerste schetsen

Brainstormen en schetsen

Inspiratie opdoen in het Cespo paviljoen

In het Cespo Paviljoen krijg je een gevoel bij ons design en doe je inspiratie op voor onze kasten en tafels. Want zo werkt het volgens ons. Je wordt gegrepen door voorbeelden op ware grootte, de pure materialen, een detail van een tafelblad of de kleurrijke contrasten in onze kasten. Het zien en het voelen zijn erg belangrijk.

Cespo paviljoen

Inspiratie opdoen in het Cespo Paviljoen

Presentatie + offerte

Nadat we alle issues hebben besproken ga ik mijn huiswerk doen en ga aan de slag met de 3d presentatie. Ik ben er voorstander van meerdere voorstellen te maken zodat we zeker weten dat je geen optie mist. Tijdens het uitwerken van het plan ontstaan vaak nog wel interessante ingevingen waarvan ik dan denk; die moet ik absoluut ook uitwerken en die moet je zien. Dit geeft vaak leuke verrassingen. In een 3d presentatie probeer ik te visualiseren wat het meubel of meubels gaan doen met jouw interieur.

Presentatietekening

Presentatie + offerte

Technische tekening + produceren

Als je door de presentatie en offerte enthousiast bent geworden en graag wil dat Cespo het voor je gaat realiseren duiken we verder de materie in. Dan maken we de definitieve keuze van kleur en materiaalsoort. Als het even kan bekijken we enkele materiaalstalen en kleurstalen zodat je rustig zelf kan ervaren hoe deze past in het interieur. Er zijn vaak meer dan genoeg andere details die we ook gaan bespreken. Denk hierbij aan het wegwerken van snoeren, stekkers etc. Wij willen dit soort zaken namelijk zoveel mogelijk aan het zicht onttrekken. Het inmeten bij jou thuis doen we natuurlijk ook. Aansluitingen, passtroken en andere afwerkingsdetails bespreken we dan tegelijkertijd ook met jou. In een heldere orderbevestiging vind je alle besproken punten terug.

Dan begint voor mij het traject om de productietekeningen uit te gaan werken. De technische productietekeningen worden tot op detailniveau uitgewerkt en dienen als informatiebron voor onze meubelmakers.

Technische tekening

Technische tekening + produceren

Ons productieproces verschilt per soort meubel. De gekleurde meubels, meestal MDF met spuitwerk, ondergaat een ander productieproces dan meubels van massief hout. Beide worden met moderne technieken geproduceerd. Een MDF meubel wordt samengesteld uit MDF panelen. Elk paneel wordt afzonderlijk met CNC technologie perfect op maat gemaakt. Daarna wordt een eerste laklaag aangebracht, de grondlaag. Daarna wordt het paneel voorzien van de uiteindelijke kleurlaag. Zo ontstaat een sterke en dikke beschermlaag om het MDF heen dat garantie biedt voor jarenlang plezier. Meubels van massief hout zijn eigenlijk een geheel andere tak van sport. Ook hier wordt een meubel uit meerdere panelen samengesteld. Een paneel of tafelblad wordt opgebouwd uit meerdere stroken massief hout, waarna het tot een vlak oppervlak wordt geschaafd. De panelen krijgen vervolgens een afwerking naar keuze; verschillende blanke lakken, oliën of een beits.

Montage bij jou thuis

Wanneer het meubel gereed is maken we een afspraak met jou om te komen plaatsen. We zorgen er vervolgens voor dat de meubels vakkundig worden gemonteerd in jouw interieur. We proberen in deze fase zoveel mogelijk te ontzorgen. Als de montage gereed is lopen we samen alles na en gaan we pas weg als je helemaal tevreden bent. Of liever nog als je er helemaal gelukkig van wordt!

Random boekenkast

Monteren bij jou thuis

 

 

 

 

Cookies

Wij maken ook gebruik van cookies om de website te blijven verbeteren. Maar hiervoor hebben we jouw toestemming nodig. Klik hieronder op accepteren om deze toestemming te geven.